Agra - Taj Mahal

Agra - Taj Mahal

dinsdag 28 januari 2020

Dag 4: Delhi -> Mandawa

Naar het westen van Rajastan.
We verlaten de hectische stad Delhi richting westen waar de rondreis van Rajastan van start gaat. De bestemming is Mandawa over  een afstand van 270 km. We vertrekken om 08.00 uur aan ons hotel. Het is een hectische rit met chaotisch verkeer, files, wegeniswerken, toektoeks, riksja's, koeien op de weg, alles wat India kenmerkend maakt.
Ingang van het hotel Suryaa in New Delhi.
Jhunjhunu
Na 220 km passeren we door Jhunjhunu, hoofdstad van het gelijknamige district en een der grotere plaatsen in de regio. De inwoners zijn overwegend moslims. Het stadje staat vol met marktkraampjes en winkeltjes in nauwe steegjes. We maken dan ook een stap terug in de tijd.
Chaotisch verkeer. 15 rijbanen naast elkaar die moeten samenkomen tot 2 rijvakken.
Onze chauffeur voor zijn bus, tijdens de ganse rondrit.
Mandawa.
Dit marktstadje ligt 30 km ten westen van Jhunjhunu en bestaat uit één hoofdweg en zanderige zijstraatjes. Bij aankomst worden onze koffers in kleinere jeeps geladen en naar het hotel gebracht.

Haveli's
Deze streek is beroemd om de prachtig beschilderde haveli's of koopmanshuizen. Het is een uniek openluchtmuseum, enig in de wereld. De oorsprong ervan is terug te vinden 500 jaar geleden. Het is de streek van de Shekawati's, het thuisland van de Marwari', een gemeenschap van kooplieden die de streek tot grote bloei brachten. Van het verdiende geld lieten ze prestigieuze herenhuizen bouwen en kunstenaars kregen opdracht om de huizen te beschilderen. Er zijn schitterende fresco's te bewonderen op de typische huizen.
Een van de vele rijke versierde haveli's.

Mooie schilderingen op de muren van een haveli.
Mooie schilderingen op de muren van de haveli.
Lokale gids geeft wel heel veel uitleg in een van haveli's.
In een van haveli's.
Prachtige muurschilderijen in de haveli's.
Logies.
We verblijven in het 4* Castle Mandawa hotel. Het is een mooi kasteel waar we een genieten van een gezellige avond.
Mandawa hotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten